Suport si intrebari frecvente

De ce va construiti singuri unele echipamente, de ce nu sunt brand-uri? Au componente speciale?

In primul rand pentru ca putem si ne place. Dar avem si clasica poveste pret/performanta: un brand costa enorm in comparatie cu un surogat, iar uneori diferenta de performanta nu justifica investitia in zona entry/mid-level. Acest lucru poate fi verificat prin benchmark-uri disponibile pe internet si evaluarea costului pe punct de performanta. Din propria noastra experienta va putem confirma ca de obicei platesti in plus doar brand-ul si "privilegiul" de a folosi componente de neinlocuit cu ce gasim uzual in comert. In al doilea rand avem chestiunea stabilitatii: aceleasi componente specializate se comporta la fel, ca toleranta hardware la erori si corectare a acestora, suplimentar insa oricine stie ca stabilitatea este data in primul rand de calitatea software-ului si deci o aplicatie plina de bug-uri va da crash pe orice sistem.

Ce sa mai vorbim de un administrator nepriceput? Si din nou diferenta de pret este nejustificata pentru noi. Avand cunostintele necesare asamblarii unui sistem am decis ca mai bine le facem noi, din componente puternice alese pe spranceana, cu toate redundantele necesare si scalabilitatea la loc de cinste. Ne si place sa lucram noi la ele si nu un tert. O atentie deosebita acordam informatiilor stocate si vitezei cu care sunt ele accesate - aici nu vom folosi niciodata HDD-uri mai lente de 10.000rpm si strict clasa enterprise. O ultima idee: este clar ca reteta celor de la Google si a multor alte companii sau institutii functioneaza excelent - mai multe echipamente cu cost redus, ofera redundanta si o performanta mai mare, mai ieftina, mai scalabila si mai usor de gestionat in caz de defecte, decat un supercomputer.

Cam ce construim uzual? Cate un server secundar, un storage, un mic router/gateway, ce avem nevoie. Sau chiar hot-spare pentru ce avem deja.

SAL SOL

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul sau chiar un VM nou. Pentru ca suntem la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ceea ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca te muti la noi de la un alt hoster iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta IT&C sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime pana la 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea lor 24/24.
Nuuuu....

Apasa butonul verde!

SC Quanta SRL, Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.