Blog-ul Cloudy Web Hosting & Design

Traducere Tiki Wiki CMS Groupware 12.x in limba romana

Ne-am facut timp si pentru Tiki Wiki CMS Groupware, acum la versiunea LTS 12.2. Traducerea in romana este incompleta inca, pentru ca... nu ne prea ajuta nimeni :) Am mentionat si ca Tiki Wiki este urias? Avem asadar nevoie de ajutorul vostru daca vrem sa facem o treaba, altfel revenim la ea in special cand avem un proiect care mai necesita modificari si adaugari. Care este faza cu Tiki? Este un CMS si Wiki monolitic, scris in php, cu totul integrat in el si deci fara un sistem de extensii cum suntem obisnuiti in alte cazuri. Pe langa functiile clare de publicare si management al continutului, direct din Tiki se pot construi forumuri, knowledge-base-uri, repozitoare de fisiere, sisteme de chat, streaming AV, shop-uri online, formularistica de varf si bug tracking/help-desk/ticketing, CRM-uri, are chiar si o suita Office online integrata. Functioneaza multi-site si multi-domain si este foarte bine securizat.

Complexitatea acestuia poate fi descurajanta pentru un incepator, insa acest lucru vine cu o mare flexibilitate, evident. Este dedicat mai degraba proiectelor comunitare mari, institutiilor din Romania le-ar cam prinde bine si lor asa ceva, sau companiilor care au nevoie de un astfel de sistem mai ales in intranet. Tiki vine in doua arome STS si LTS. In primul caz (nu vorbim aici de stabilitate, nu aceasta este distinctia pe care o fac dezvoltatorii) avem suport pe termen scurt, un an de zile. In al doilea pana la 5 ani. Aveti aici explicatii si un grafic al versiunilor de care se tin religios (Hello Ubuntu! Bye Ubuntu!) tiki.org. Incepand cu STS-ul 13 s-a introdus si Bootstrap, o schimbare binevenita intrucat... sa spunem doar ca sistemul de style-uri nu era unul foarte inspirat si nu lasa loc la multe fantezii grafice.

Cand sa nu alegeti Tiki? Cand nu aveti timp in primul rand, cand nu vreti sa invatati cum se reinventeaza roata, cand aveti nevoie de functionalitati standard si straight-forward, cand vrei un website super rapid pentru ca Tiki poate fi destul de lent, cand "vreau sa imi fac si eu un site, cum oare?", cand nu stii ce inseamna LDAP, .htaccess, MariaDB sau Linux de exemplu, cand nu ai hosting la Cloudy, cand crezi ca o sa gasesti pe web cum se face ceva in Tiki Wiki pentru ca paradoxal dar Wiki-ul lor explica destul de putine, iar forumul nu este cel mai aglomerat.

Eficienti si prompti

Eficienti si prompti

In timpul cel mai scurt posibil iti setam domeniul pentru gazduire, cream website-ul sau chiar un VM nou. Pentru ca suntem la dispozitia ta, avem experienta, suntem automatizati si ne place ceea ce facem.
Gratuitati si bonusuri

Gratuitati si bonus-uri

Daca te muti la noi de la un alt hoster iti mutam gratuit site-ul si domeniul, iar administrarea domeniului este si ea gratuita. La fel si consultanta IT&C sau unele update-uri critice de securitate pentru website-ul tau!
Uptime peste 99,9%

Uptime pana la 99,9%

Facem totul ca sa mentinem permanent online domeniile si website-urile, indiferent de probleme. Stim cat de important este web-ul pentru voi asa ca monitorizam disponibilitatea si activitatea lor 24/24.
Nuuuu....

Apasa butonul verde!

SC Quanta SRL, Oradea

Cookie-urile ne permit să vă oferim online serviciile noastre. Pentru a vă bucura de toate facilitățile website-ului este necesar să le acceptați.